مبانی نظری خوانایی گزارشـگری مالی

دسته بندي : علوم انسانی » حسابداری
مبانی نظری خوانایی گزارشگری مالی در قالب word و در حجم 48 صفحه همراه با رفرنس های2023-2022-1402-1401و...
بخشی از متن:
با افزایش حجم توصیف هاي حسابداري، مدیران شرکتها میتوانند با استفاده از لحن ، از مزیت این فرصتها براي منحرف کردن ادراك نوشتار یعنی بوسیله مدیریت نوشتار افراد استفاده کنند. اگر چه در شکل صحیح، مدیران میتوانند از مدیریت نوشتار براي اهداف اطلاع رسانی با توجه به محدودیتهاي ارقام و استانداردهاي حسابداري در زمینه انتقال واقعیت هاي اقتصادي استفاده کنند، با این حال نتایج پژوهش هاي گذشته برروي لحن نوشتار، نشان دهنده استفاده راهبردي مدیران از مدیریت نوشتار با هدف فریب خوانندگان گزارش هاي سالانه و تأثیرگذاري بر ادراك آنها بوده است (هانگ  و همکاران، 2014). به عبارت دیگر مدیران با سوءاستفاده از مدیریت نوشتار به دنبال تأثیرگذاري بر ادراك استفادهکنندگان از گزارشهاي سالانه در خصوص اطلاعات بنیادي شرکت بودهاند. لحن زبانشناختی پیام هاي ارائه شده در گزارشهاي سالیانه مدیریت شرکت با نتایج اقتصادي آن مرتبط است (یکینی  وهمکاران، 2016)، در حالیکه هدف این اقدام، اثرگذاري بر دیدگاه تحلیلگران و سرمایه گذاران است( بزرگ اصل وهمکاران، 1400).
امروزه توسعه بازار سرمایه و پیچیده تر شدن بازارهای مالی، انتظارات از حسابداری را افزایش داده و استفاده کنندگان از اطلاعات نه تنها از حسابداری انتظار ارائه اطلاعات عددی را دارند بلکه بر ارائه اطلاعات کیفی و غیرعددی نیز تأکید دارند. در ارائه گزارشهای توصیفی حسابداری، مدیر اختیاراتی در رابطه با چگونگی افشای محتوای اطلاعات بر عهده دارد که این اختیارها میتواند اختیاری یا اجباری باشد به گونه ای که حتی این اختیارها در نحوۀ نوشتار مطالب و لحن گزارش ها نیز مشاهده میشود. این بدان معنی است که نحوه نوشتار گزارشهای مالی و تُن صدا و لحن مدیران در مجامع شرکت و سایر جلسات مشترک با سرمایه گذاران میتواند بر چگونگی برداشت استفادهکنندگان از اطلاعات مؤثر باشد. بنابراین میتوان بیان داشت که مدیران از گونه های زبانشناسی در گزارشهای توصیفی و یا شفاهی به عنوان شکلی از ادراک هدفدار و آگاهانه به منظور تغییر در ادراک استفاده کنندگان از اطلاعات، استفاده مینمایند(بشیری منش واورج اوغلی (1400).
امروزه با جهانی شدن اقتصاد و تشدید رقابت بین بانک ها، حاشیه سود فعالیت های سنتی بانكداری كاهش یافته و موجب افزایش ریسک در بانک ها شده است،  لذا بخش بانكی كه نقش بسیار مهم در اثرات متقابل سیستم مالی با نظام اقتصادی دارد، باید شفاف بوده و در یک ساختار سالم فعالیت نماید . طی دو دهه گذشته، سیستم بانكی در سراسر دنیا تغییرات شتابان را در فعالیت خود تجربه كرده است. عوامل خارجی و داخلی متعددی بر ساختار و عملكرد سیستم بانكی تأثیرگذار است. با وجود این، سیستم بانكی همچنان میدان دار اصلی تأمین مالی فعالیت های اقتصادی در بسیاری از كشورها است و نقش اصلی در انتقال منابع از پس اندازكنندگان به واحدهای سرمایه گذاری ایفا می کنند(هافمن ،2011).  ارائه صورت های مالی بانک ها که از مهمترین ابزارهای اصلی سپرده گذاران و سرمایه گذاران برای تصمیم گیری های مالی و اقتصادی می باشد و در واقع تصویری از عملکرد به حساب می آید، نیاز به اطلاعات صحیح و شفاف و قابل درک دارد تا سپرده گذاران با تجزیه و تحلیل آن ها به نتیجه گیری صحیح برسند. بنابراین هرچه خوانایی صورت های مالی و صحت آن ها بیشتر باشد، تصمیم گیری های سپرده گذاران و سرمایه گذاران صحیح تر خواهد بود. لحن و خوانایی عناصری از ادبیات گسترده‌تر مرتبط با مدیریت برداشت هستند. مدیریت می تواند یک سبک متنی خاص (لحن و یا خوانایی) را انتخاب کند که تأثیر خاصی بر خوانندگان گزارش های سالانه بگذارد (حسن ، 2017). بانک هایی که به انتشار صورت های مالی که از خوانایی بالایی برخوردارند، می پردازند، باعث می شوند که سپرده گذاران اطلاعات آن ها را به درستی درک کنند و آن را قابل اتکا بدانند که این امر باعث افزایش اعتبار و جذب حداکثر سپرده گذاران میشود. 

فهرست مطالب:
2-1- مقدمه
2-2-مبانی نظری خوانایی گزارشگری مالی
2-2-1-مفاهیم خوانایی گزارشگری مالی
2-2-2- شاخص های خوانایی صورت های مالی
1-شاخص کل طول متن(length)
2-شاخص فلش(Flesch)
3-شاخص فرای+ شاخص فلش +گانینگ فوگ+ مک لافلین+ مک لافلین+ خوانایی کلوز ( Fry)
4-شاخص گانینگ فوگ(Gunning Fog)
5-شاخص مک لافلین(Mc Laughlin)
6-شاخص مک لافلین (Powers-Sumner-Kearl)
7-شاخص خوانایی کلوز (Cloze Readability Index)
2-2-3-مدیریت لحن و خوانایی صورت های مالی
2-3- اهمیت و ضرورت مطالعه خوانایی گزارشگری مالی
2-4-ارتباط نظری خوانایی گزارشگری مالی ومتغیرهای حسابداری
2-4-1-خوانایی گزارشگری مالی و لحن گزارشگری
2-4-2-خوانایی گزارشگری مالی و ریسک مالی ( نقدینگی، اعتباری، عملیاتی)
2-4-3-خوانایی گزارشگری مالی و استراتژی های تجاری
2-4-4-خوانایی گزارشگری مالی و قضاوت های سرمایه گذاران
2-4-5-خوانایی گزارشگری مالی و اهرم مالی
2-4-6-خوانایی گزارشگری مالی و همزمانی قیمت سهام
2-4-7-خوانایی گزارشگری مالی و کفایت سرمایه
2-4-8-خوانایی گزارشگری مالی ولحن صورتهای مالی
2-4-9-خوانایی گزارشگری مالی وهزینه سرمایه
2-4-10-خوانایی گزارشگری مالی و هزینه نمایندگی
2-4-11-خوانایی گزارشگری مالی و نقدشوندگی سهام
2-5- پیشینه تحقیقات انجام شده خوانایی گزارشگری مالی
2-5-1- پیشینه داخلی تحقیقات انجام شده خوانایی گزارشگری مالی -1402-1401
2-5-2- پیشینه خارجی تحقیقات انجام شده خوانایی گزارشگری مالی 2023-2022
منابع.................
دسته بندی: علوم انسانی » حسابداری

تعداد مشاهده: 5306 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش و دارای منبع

تعداد صفحات: 48

حجم فایل:349 کیلوبایت

 قیمت: 130,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252