پاورپوینت گنبد علویان همدان
دسته بندي :
پاورپوینت »
معماری
توضیحات:
فایل پاورپوینت گنبد علویان همدان (آشنایی با مرمت ابنیه)،در حجم 44 اسلاید قابل ویرایش.
بخشی از متن:
همدان از ماد تا قاجاريه
مادها: قصری مشهور به هفتحصار در آن ساختند همچون قصر عجایب هفتگانهی بابل. پادشاهان آن دیاکو، فرورتیش، هووخشتره و اژیدهاک و این اوج شکوه هکمتانه بود که به پرجمعیتترین و پررونقترین شهر دنیای زمان خود تبدیل شده بود
هخامنشیان: پایتخت تابستانی، ضرابخانهٔ هخامنشیان، صدور نخستین فرمان حقوق بشر به دست کوروش کبیر و ملجا استر و مُردِخای تا در نهایت آمدن نام همدان به نام احمتا در تورات عهد عتیق...
سلوکیان: اقامتگاه حکومتی جانشینان اسکندرمقدونی که حدود یک سده بر قسمتی از ایران تجزیه شده حکومت داشتند.
اشکانیان: پایتخت تابستانی
ساسانیان: پایتخت تابستانی
سلجوقیان: در سده ششم هجری سلجوقیان مرکز خود را از بغداد به این شهر منتقل کردند و مدت پنجاه سال این شهر پایتخت سلجوقیان بود.
زندیان: علی مرادخان -خواهرزاده کریم خان- والی همدان شد که پس از مرگ کریمخان ادعای استقلال طلبی داشت و همدان را مرکز و پایتخت خود قرار داد. به نام خود سکه ضرب نمود. و شش سالی در برابر شاه قاجار مقاومت کرد.
بناي گنبد علويان در شهر همدان كه تا چندي پيش در محدوده دبستاني كوچك در بافت قديمي شهر بود مجالي براي شناساندن معماري منحصر به فرد خود نداشت اكنون پس از آزاد كردن بافت پيرامون و تجهيز محدوده آن در وضعيت مناسب تري قرار گرفته و به دليل معماري ويژه و تزئينات بسيار پيچيده گچي آن كه از حدود 900 سال پيش به جا مانده در خور معرفي است.
گنبد علويان به اعتبار تحقيقات باستان شناسان بنايي مغولي يا به عبارتي سلجوقي تكامل يافته است.اين گنبد به دلايلي چند واز جمله ويژگي هاي منحصر به فرد كالبدي وظرافت تزئينات استثنايي آن همواره مورد توجه ويژه محققان قرار داشته .پورفسور آرتور اپهام پوپ به خصوص به اين بنا عنايتي خاص نشان داده و در هنگام قياس با معماري دوره هاي پيشين چنين گفته است:معماري مغول ايلخاني با پيشينيانش نزديكي دارد و در واقع رشد همشكل سبك ها و شيوه هاي قبلي سلجوقي است ارتباط ميان اين دو سبك چنان نزديك است كه در برخي موارد مانند گنبد علويان همدان عقايد در مورد سلجوقي يا مغولي بودن بنا متفاوت است ولي به طور كلي معماري مغولي داراي يك خصلت ويژه خود بود و در بسياري جنبه ها با كارهاي سلجوقي تفاوت داشت.گر چه در بناي مغولي يك مقياس عظيم به كار رفت اما آنها در عين حال خيلي سبك ترند ....به طور كلي در اين معماري سختي و خشني كاهش يافته فضاهاي خالي بيشتر شده و روشنايي افزون تر و بهتر طراحي شده است.
و...
فهرست مطالب:
شناخت
همدان از ماد تا قاجاریه
همدان دوران قاجاریه
آسیب شناسی
همراه با عکس آسیب ها وعلت های آسیب های روی گنبد
این فایل با فرمت پاورپوینت در 44 اسلاید قابل ویرایش تهیه شده است.
-
راهنمای استفاده:
Microsoft powerpointWinRAR
-
محتوای فایل دانلودی:
پاورپوینت